Mörkki

Arctic Soul Hot Chockolate ‘Mörkki’ s. 10.8.2007. Tuiskun tullessa kotiin mammalomalta, viekussa matkusti kotiin mukana pikkuinen Mörkki. Toivoin Mörkistä kasvavan valjakkooni vahvistuksen ja toiveeni täyttyi. Millaisen koiran valjakkooni sainkaan! Tykin, älykkään johtajan, jonka työmoraali on korkea. Mörkistä kasvoi myös koko lauman johtaja, rauhallisella otteella niin omiin pentuihinsa kuin muihin aikuisiin laumanjäseniin. Yhteistyö emon kanssa on jatkunut läpi koko Mörkin elämän.

Mörkki on täydellisesti minun koira. Vaikka kaikki laumani koirat ovat leimautuneet minuun vahvasti, Mörkki on osa minua. Aina, kun ollaan yhdessä, se selkeästi nauttii seurastani ja minä sen seurasta. Mörkki on kaikkia muita ihmisiä kohtaan pidättyväinen, jopa oman perheen ihmisiä kohtaan.

Mörkki teki Sampan (Arctic Soul Samba) kanssa yhdeksän pentua, jotka syntyivät lokakuussa 2009. Kaikista pennuista, jotka jäivät kotiin, tuli osaavia rekikoiria. Mörkki oli huolellinen emo. Pentujen kasvaessa Mörkki hoiti niitä yhdessä emonsa kanssa. Mörkki tulee toimeen aivan kaikkien lauman jäsenien kanssa, niin urosten kuin narttujenkin. Jopa saksanpaimenkoirieni kanssa sillä on toimivat välit. Se on ollut terve koko elämänsä ajan, sillä on hyvä ruokahalu ja huumorintajuinen luonne. Kun ruoka-aika alkaa, sen iloinen pörpötys kuuluu pitkälle 🙂

Huhtikuussa 2020 Mörkillä oli juoksuaika, joka loppui kesken. Mörkki alkoi hidastamaan syömistään ja lopulta jätti kokonaan syömättä. Se sai antibioottikuurin, joka auttoikin muutaman viikon. Lopulta sama toistui ja toukokuun lopulla Mörkin kohtu alkoi vuotaa ulospäin tulehdusnestettä. Oli aika viedä potilas lääkäriin. Leikkaus tehtiin 2.6. Olimme hyvin huolissamme Mörkin selviämisestä, sillä ikää oli liki 13 vuotta ja syöminen oli ollut viikkoja heikkoa. Taistelijaluonteensa ja hyvän kuntonsa ansioista Mörkki selvisi leikkauksesta ja ruokakin alkoi lopulta maistumaan muutaman viikon päästä normaalisti. Märkäkohtu vaatii aina leikkauksen, jotta narttu paranee kokonaan. Antibiootti Mörkin tapauksessa vaan poisti pahinta tulehdusta ja piti koiran hengissä leikkaukseen asti. Iloinen laumanjohtaja palasi laumansa sekaan terveenä seniorina.

Leikkauksesta toipumassa oleva Mörkki nauttii merimatkasta Marun keulassa 16.6.2020.

⇐ Palaa koirat-sivulle