Wilma

Sonorian Gerhilde ‘Wilma’ s. 22.10.2012. Pikkuinen Wilma saapui syliini jouluksi 2012. Sen olemus herätti alusta asti hilpeyttä suurine korvineen ja äänekkäine haukkuineen. Wilma on pitänyt tyylinsä aikuiseksi asti. Korvat kasvoivat ja ääni madaltui. Erittäin haukkuherkkänä neitosena jokainen tontille aikova saa vastaansa kumeaäänisen toivotuksen ja turbolla varustetun koiran.

Sonorian Gerhilde, Wilma 22.10.2012

Wilma on kiltti, kuuliainen ja vauhdikas. Nuorempana se tuli vaivatta toimeen kaikkien koirien kanssa, sukupuoleen ja dominanssiin katsomatta. Huskylaumassa sen paras ystävä oli Kiiki. Mitä vanhemmaksi Wilma tuli, sitä istevarmempi siitä tuli. Wilma oli kuitenkin Ricon varjossa ja tuntui usein vain hassun hauskalta koiralta. Ricon kuoltua kesällä 2018, Wilma alkoi muuttua. Wilmalle Ricon poislähtö oli erittäin kova paikka, olihan Wilma ollut koko elämänsä Ricon kanssa. Wilma ikäänkuin otti Ricon paikan lauman vartijana. Wilmasta alkoi ajamaan tontille eksyneitä irtokoiria pois ja etenkin vieraat nartut muuttuivat sille uhkaksi.

Pennuista Wilma pitää hyvin paljon, oli kyse sitten koiran- tai kissanpennuista. Kun Nappi tuli taloon syksyllä 2018, Wilma sai siitä uuden ystävän sisätiloihin. Laikun saapuessa loppukesästä 2020, Wilma oli haltioissaan. Hänen pentu. Pentubuumi sai jatkoa vuoden päästä, loppukesästä 2021, jolloin Wilma jälleen sai ‘oman pennun’ Minnistä. Wilma on erittäin kärsivällinen pentujen kanssa.

Wilmalla on ollut syntymästään asti oireeton spina bifida occulta eli neuraaliputken sulkeutumishäiriö kahden viimeisen rintanikaman välissä. Talvella 2022 Wilman takajalkojen liikkeet alkoivat muuttua ja takapään asento laski. Lisäsin Wilman liikuntaan asentoharjoituksia mutta tila paheni talven aikana eikä lenkit enää maistuneet. Liikunta on kuitenkin tärkeää selkävaivaiselle, jotta jalkojen lihakset pysyvät kunnnossa. Keväällä uimavesien auettua Wilman takajalkojen tilanne parani huomattavasti. Tarkoituksena on kesällä käyttää Wilmaa osteopaatilla ja aloittaa Haminassa Hyvänmielen Koirakeskuksessa allasuinnit, jossa käydään viikottain syyskylmistä kevätlämpimiin.

Wilman kaltaista koiraa minulla ei ole ikinä ollut. Sammumaton liike, iloisuus ja viekussa nukkuminen ovat Wilman tavaramerkit. Aina valmiina uusiin juttuihin, oli kyse sitten kissan naamanpesusta, uintireissusta tai veneilystä. Wilman kanssa on ilo tehdä myös arkitottelevaisuuteen liittyviä treenejä. Vielä edelleen, yli yhdeksän vuotiaana, Wilma innostuu yhteisistä harjoitustuokioista 🙂

Wilma jouluna 2012, juuri kotiutuneena pentuna.

Wilma 10 kuukauden ikäisenä syksyllä 2013. On korvia ja jalkaa…

Wilma manikyyrissä 8.2.2015 lenkin jälkeen.

Ricon ja Wilman äänekästä ähinää. Tämä näyttää kovemmalta touhulta kuin lopulta onkaan.

Ikiliikkujakin nukkuu välillä, Wilma tyytyväisenä sängyllä 25.2.2019.

Keppi koiran egoa myöten. Wilma maaliskuun lumilla lenkillä.

Mielipuuhissa 16.4.2019 kotipihassa.

Wilma rannassa 30.11.2019 odottelemassa, että saadaan kone lämpimäksi Marussa.

Wilma nautiskelee keväisestä meri-ilmasta Marussa 27.3.2020.

Hurrrrjan hauskoja nää vesileikit, tuumaa Wilma 7.6.2020 omassa rannassa.

⇐ Palaa koirat-sivulle