Minni

Pikkutytöstä asti olin haaveillut omasta lassiekoirasta. Meni 50 vuotta ja vihdoin pikku ‘lassie’ saapui meille 2.8.2021. Tosin tältä lassielta olivat karvat hävinneet jonnekin 🙂

Minni eli Koiruuksien Jokamaunrae on sileäkarvainen collieneiti. Hän on syntynyt 14.6.2021 Tervakoskella, Koiruuksien kennelnimeä kantaen. Minni on siis pitkäaikaisen unelmani täyttymys. Minnin väritys on tricolour eli kolmivärinen. Minnin emo Mytty on väritykseltään soopeli ja isä Vertti on tricolour. Minnillä on sisko ja neljä veljeä. Minni tuli meille 7 viikkoisena ja painoi tullessaan 4,6 kiloa.

Minni otettiin laumaan sisään hienosti. Laikku oli mukana reissussa, kun haimme Minnin kotiin. Kahden tunnin automatkan lisäksi tuli tietysti vielä tunti merellä olemista. Minni asettui nukkumaan Marun kajuutan lattialle ja oli kokolailla heti selvillä, miten veneessä matkustetaan.

Wilma otti pennun hyvin wilmamaiseen tapaansa vastaan ihastuneena ja emon roolin päälle laittaen. Tarhahuskyt saivat katsella pentua verkon läpi, paitsi Mörkki tutustui pentuun jo ensimmäisten päivien aikana. Myös Nappi oli innoissaan, kun talossa oli jälleen koira, joka oli samaa kokoa sen kanssa (ainakin hetken).

Minni 7 viikkoisena, juuri kotiutuneena pienokaisena <3

Kasvu on huimaa. Tässä Minni 9,5 viikkoisena 19.8.2021.

Minni oli alusta asti helppo opettaa ja kouluttaa. Se oppi nopeasti uudet asiat ja kontaktoi todella hyvin. Miellyttämisen halua oli myös sopivasti. Minni oli rohkea pentu ja erittäin sosiaalinen mitä tuli ihmisten kanssa tapaamisiin. Vieraita koiria kohtaan se oli alusta asti hieman pidättyvä. Ääniarkuutta ei ollut, paitsi aivan pienenä se pelästyi ohi mennyttä mönkijää. Sekin arkuus loppui, kun totuteltiin niihin ääniin kaikessa rauhassa.

Vähän ennen viiden kuukauden ikää alkoivat hampaat vaihtumaan pysyviin hampaisiin. Kaikki muut hampaat vaihtuivat helposti mutta maitoyläkulmahampaat tuppasivat jumittamaan paikoillaan. Toisen puolen alakulmahammas ei näin saanut tilaa kasvaa oikeaan suuntaan ja Minnin hampaita jumpattiin useaan kertaan päivässä monta viikkoa, jotta alakulmuri alkoi kääntymään oikeaan suuntaan. Kun lopulta viimeisetkin maitohampaat yläkulmureista irtosivat, alkoi väärään suuntaan kasvanut alakulmurikin löytää oikean linjan.

Minni kävi elämänsä ensimmäisessä koiranäyttelyssä 18.6.2022. Kysesssä oli Kotkan Ruusu näyttely Kotkan Katariinanpuistossa. Minni kilpaili nuortenluokassa, jossa oli mukana viisi sileäkarvaista collieneitoa. Minni sai yksilöarvostelussa arvosanaksi ERI (erinomainen) ja kilpailuluokassa se oli neljäs. Ihan ei saavutettu SA:ta, jonka avulla Minni olisi päässyt vielä paras narttu -kehään. Minni käyttäytyi näyttelyssä erittäin rauhallisesti, ollen kuitenkin kehässä vauhdikas ja yhteistyökykyinen. Minnin esitti hyvä kamuni Sanni.

Kolmikuinen Minni leikin touhussa 15.9.2021.

Reilu neljäkuinen Minni harjoittelee pönötystä näytelmiä varten 26.10.2021.

Minnin kauniit luonnonkorvat. Viisikuisena Minnin kuono on alkanut kasvamaan aikuisen collien lookkiin.

Minni 11 kuukautta ja upea pönötyskuva, joka otettiin Tervakoskella kyläillessämme. Kuva Tiina Heikkinen.

Minnin ilmeikäs katse 11 kk

Minni Sannin kanssa Kotkan Ruusu näyttelyn kehässä 18.6.2022.

⇐ Palaa koirat-sivulle