Neppi

Neppi, syntynyt 8.3.2022, on siniharmaa maatiaiskissapoika. Neppi muutti meille vasta 15 viikkoisena 21.6.2022. Olimme alunperin ottamassa toista tyttökissaa mutta Neppi osoittautuikin kolliksi meille tultuaan. No, pikku kollipoikakin tietysti meille kelpasi. Neppi oli tullessaan hyvin pienikokoinen. Jos Nappi oli pieni kissa, Neppi oli todella pieni. Tullessaan Neppi painoi vain 660 grammaa. Sillä oli silmätulehdus, korvatulehdus ja se nukkui todella paljon. Se tykkäsi olla sylissä eikä pelännyt koiria lainkaan. Niinpä se sai jo tulopäivänä itselleen sydänystäväksi Minnin. Myös Wilma oli siitä kiinnostunut. Laikku sen sijaan hieman oudoksui pientä tulijaa ja pysytteli hieman etäämmällä. Myös Nappi kummeksui pientä tulijaa ja katseli sitä parisen viikkoa kauempaa ja suhahti pennulle, jos se tuli liki.

Neppi sai lääkkeet vaivoihinsa ja alkoi pikkuhiljaa piristyä. Se kuitenkin sai vielä nuhan ja pärski paljon. Myös vatsa oli löysää. Lopulta poika alkoi toipua vaivoistaan ja hänessä heräsi iloinen, rohkea ja seikkailunhaluinen pikkukolli. Nappi ystävystyi pennun kanssa ja niin alkoi joka aamuiset, päiväiset ja iltaiset hippaleikit kahden kissan välillä. Koirat osallistuivat niihin myös, tosin toppuuttelimme niitä liian innokkaasta perässäjuoksemisesta. Neppi tykkäsi leikkiä serpentiinillä, leluhiirillä ja palloilla. Sillä oli alusta asti hyvä ruokahalu ja se söikin monipuolisesti kaikkea tarjottua lihasta nappuloihin ja märkäruokaan. Paino nousi alussa hyvin hitaasti. Nelikuisena se painoi yhä todella vähän, 781 grammaa. Eläinlääkärin kahdessa tarkastuksessa se kuitenkin todettiin terveeksi kissaksi, joten jäimme odottelemaan mielenkiinnolla sen kasvua.

Nepin lähestyessä puolen vuoden ikää, se saavutti kahden kilon rajapyykin painossa. Ruoka maistui, samoin lihasten kasvua voimistava liikunta. Nepistä oli kasvamassa komea poika ja näytti, että se saattaisi saavuttaa Napin aikuispainossa (4 kg), ehkä mennä jopa sen ylikin. Kyllähän kollipojan sopisi olla kookas 🙂 Sen kastrointi alkoi olla ajankohtainen. Pohdimme sopivaa ajankohtaa syyskuulle 2022. Nepillä ei ollut vielä puolivuotiaana mitään aikuisen kollin tapoja emmekä halunneet niitä edes odottaa. Leikkaaminen oli meille itsestäänselvyys, sillä kodittomia pikkukissoja on aivan liikaa.

Neppi kastroitiin 15.9.2023 reilun puolen vuoden iässä. Toipuminen leikkauksesta oli nopeaa. Jo leikkauspäivän iltana Neppi leikki ja söi normaalisti. Leikkauksen jälkeisinä viikkoina paino alkoi nousta tasaisesti. Vuoden vanhana poika painoi neljä kiloa ja meni kuin menikin Napin ohi, joka oli samaan aikaan laihtunut hienoihin lukemiin 3,7 kg. Neppi näytti olevan terve, vilkas ja kiltti aikuinen kissa 🙂

Neppi leikkimässä verannalla, kolme päivää kotiutumisensa jälkeen.

Nappi ja Neppi tutustuivat toisiinsa kissamaisen rauhalliseen tahtiin. Tässä ensimmäisiä kosketuksia Napilta, viikko Nepin tulon jälkeen.

Neppi muutamaa päivää vaille neljä kuukautta vanhana.

Neppi 1-vuotis syntymäpäivänään