Pelit

Pelimaailma on nykyaikaa. Omassa nuoruudessani pelattiin lähinnä lautapelejä ja myöhemmin konsolipelejä mm. Nintendoa. Kun omat lapseni tulivat peli-ikäisiksi, alkoi olohuone täyttymään erilaisista pleikkaripeleistä. Myöhemmin pojat siirtyivät pelaamaan tietsikalla ja puhelimella. Itselläni on muutama peli, joista pidän erityisesti. Paras ikinä pelaamani peli on pleikkarille tehty Tomb Raider. Itse sain niitä pelattua kuudenteen osaan asti. Nykyään ajanviete pelimaailmassa on Mahjong ja tietenkin puhelimessa hoidan Pouta. Nämä ovat selkeästi ADHD ihmiselle välttämättömiä apuvälineitä esim. lääkärin odotushuoneessa odottaessa.

Olen pohtinut omaa suhdettani mm mobiililaitteissa oleviin peleihin. Kovin montaa en niitä yhtäaikaa puhelimeeni lataa, joten olen tarkka pelien laadusta. Pelailin sanaristikkopeli Words of Wondersia, joka oli kiehtova ja juuri keskittymistä auttava peli. Mutta siinä oli myös kilpailuosio toisia pelaajia vastaan, joka vei minunlaiseni kilpailuhenkisen ihmisen aivan vääriin svääreihin. Poistin pelin ja vaihdoin sen rauhallisempaan mutta yhtä kiehtovaan Block Jigsaw Puzzleen, jossa pelataan vain itseään vastaan.

Tomb Raider

Tomb Raiderin sankaritar on seikkailuista pitävä argeologi Lara Croft. Lara etsii erilaisia muinaisesineitä pitkin ja poikin maailmaa. Hän joutuu ratkomaan erilaisia arvoituksia, väistelemään dinosauruksia ja muita vihollisia edetessään mitä erilaisimmissa ympäristöissä. Lara on oikea monitaituri erilaisine ajoneuvoineen ja akrobatiaakin vaativine temppuineen. Pelin jännitys tiivistyy aika-ajoin hiuksia nostattavaksi odotukseksi ja kulman takaa voi ilmestyä aivan mitä vaan…
Tomb Raider pelit ilmestyivät alun perin Playstation-konsolille. Myöhemmin niitä on laajennettu mm. PC:lle ja muillekin konsoleille. Kehittäjä ja julkaisija on Eidos.

Borderlands 2

Borderlans 2 on ampumispeli, jossa kerätään aseita, ammutaan vihollisia ja edetään aina kohti tason viimeistä vihollista ja taistelua. Tapahtumapaikkana on planeetta nimeltään Pandora. Tasot etenevät erilaisissa maisemissa, erämaissa, kiviröykkiöiden keskellä ja laavaholveissa. Pelissä on tarina, joka etenee pelaajan pelin edetessä. Eri vihollisilta pystyy saamaan erilaisia aseita ja niissä on erilaisia osia. Mitä tehokkaampia aseita saat käyttöösi, sitä helpompi peli on.

Vihollinen jäi oven väliin Southpaw Steam&Powerissa.

Pou

Pou on pieni olio, jota aletaan hoitamaan aivan pienestä pitäen ja se kasvaa hoidettaessa. Pou on siis eräänlainen virtuaalilemmikki sillä eroavaisuudella, että Poun pääasiallinen tarkoitus on erilaisten pelien pelaaminen. Pousta löytyy mm. sudoku, muistipeli, tasohyppelypelejä, autopelejä, aivopähkinäpelejä ym. Yksi hyvä puoli Poussa on aiempiin virtuaalilemmikkeihin nähden. Se ei nimittäin kuole, vaikka unohtaisit sen hoidon kuukaudeksi.

Mahjong

Mahjong on alun perin kiinalainen laattapeli, josta on muokattu myös nykyiset nettimahjong pelit. Pelissä yhdistellään laattapareja ja poistetaan ne pelikentältä. Pyrkimys on saada kaikki laatat lopulta pois. Peli on rauhoittavaa ajanvietettä ja samalla ajatus pääsee valloilleen.

Näkymä Mahjong pelistä.

Terraria

Terraria on toiminta-, seikkailu-, indie- ja roolipeli. Siinä voi kaivaa/rakentaa maata, taistella vihollisia vastaan ja tutkia paikkoja. Pelissä ei ole tasoja vaan paikkaa rakennetaan yhdessä kokonaisuudessa. Peliä on PC:lle, konsoleille, Nintendoille ja puhelimelle. Julkaisupäivä on ollut 6.5.2011. Kehittäjä ja julkaisija Re-Logic.

WOF (Wall Of Flesh) voitettu Terraria pelissä.

Lego pelit

Lego pelit ovat seikkailu/toimintapelejä lapsille ja nuorille. Ne ovat eri elokuvista tehtyjä pelejä, joissa sankarit ovat legoukkoja. Toimintapaikka on osittain rakennettu legoista, joten pelaaja löytää lelulaatikkonsa pelistä. Legopelejä on ollut 2000-luvun alusta asti. Pelejä löytyy lähes kaikille alustoille.

FEZ

FEZ on indiepeli. Se on Polytronin kehittämä 2D-pulmapeli, jossa seikkaillaan Gomez hahmolla 3D maailmassa, jossa liikutaan 2D-tasoilla. Ympäristöä voi kääntää. Peli julkaistiin 13.4.2012. Peli on ladattavissa Valven Steam-palvelussa.

Ulkoisia linkkejä