Kissat

Kissat, ne itsenäiset saalistajat. Perheessä näitä hiirien karkottajia on ollut vuodesta 1989 asti. Kaikki menneet ja nykyiset ovat olleet maatiaiskissoja. Ensimmäinen kissani oli Valtsu. Sitten niitä alkoi kasaantua enempi ja vähempi saariston pihapiiriin. Fani (1992), Nöpö (1994), Mimmi (1996), Mari (1997) ja Tupu (1998). Nämä kuusi ensimmäistä kissaa elivät 13-20 vuotiaiksi, ja niistä kaksi viimeisintä poistuivat rivistä 2014. Sitten kului neljä vuotta ilman hiirenpyytäjää, kunnes syksyllä 2018 pikkuinen Nappi-neiti muutti taloon 🙂

Tupu (ruskea) ja Mimmi paistattelemassa päivää kotipihassa Kuutsalossa 28.6.2014.

Nappi

Nappi, s. 24.5.2018, on siniharmaa maatiaiskissaneito. Nappi tuli meille veljeltäni reilu 10 viikkoisena pentuna. Napilla on synnynnäiset tuplaantuneet häntämutkat, joten häntä on kippuralla ja lyhyehkön näköinen. Nappia hännän mutkat eivät haittaa, paitsi kovassa vauhdissa kurveissa tasapaino tuppaa heittelehtimään, samoin hypätessä alastulo on kömpelöhkö. Napilla on erinomainen ruokahalu ja se nostikin painoaan hyvin pienikokoisesta kymmenviikkoisesta melkoista vauhtia liki kaksi kiloiseksi viisikuiseksi pennuksi.

Nappi citykodin sängyllä syyskuussa 2018

Nappi tulee hyvin toimeen Wilman kanssa, vaikkakin Wilma on välillä hieman liian vauhdikas Napin mielestä. Huskyjen kanssa tutustuminen tapahtuu pikkuhiljaa, koira kerrallaan. Huskyillä metsästysvietti on toisinaan vahva, joten totuttelu tapahtuu hitaasti ja aina valvotuissa oloissa. Nappi on muutoinkin vielä kokonaan sisäkissana, ainakin sterilointiin asti.

Napin pentuajan ruokavalioon kuuluivat pentujen kuivamuona ja märkäruoka, raaka liha (kokoliha ja jauheliha), raaka broilerin sydän, hammasraksut, maustamaton turkkilainen jogurtti sekä juustopaloja ja lihaisaa leikkelettä kiitospaloina. Juomana vettä. Napin lempileluja ovat vessapaperi- ja talouspaperihylsyt, viinirypäleiden tertun oksat, kävyt, narut, pahvilaatikot (kutisevat ikenet ja vaihtuvat hampaat kiinni laatikoissa), kangas- ja naruhiiret sekä pallo, jonka sisällä on tiuku.